blackjackwiki.dk logo

Historien om Black Jack kortspillet

Historien om Black Jack kortspillet


Har du aldrig prøvet at spille Blackjack før? Måske kender du allerede til det? Uanset hvad kan du altid blive klogere. Vi gennemgår Blackjack og giver dig information om, hvorfor spillet er så populært.

Hvad er Blackjack?


Blackjack er et kortspil, og det er endda et af de mest populære af slagsen. Især når det kommer til gambling, både online eller i virkeligheden.

Nogle kender Blackjack under navnet 21. Det kommer sig af, at Blackjack i det store hele går ud på at få den højeste score så tæt på 21 som muligt – men aldrig over!

Man spiller Blackjack med 1 til 8 kortspil, og jokerne tages fra.

Hvorfor er Blackjack populært?

Blackjack kan faktisk spores tilbage til det 18. århundrede. Det er altså et kortspil, der er blevet spillet et par gange. I dag er det et af de mest populære spil på casinoer verden over, såvel som online. Det kan være et ret hurtigt spil, og det er relativt nemt at forstå, hvilket er med til at gøre det populært. Når man umiddelbart møder Blackjack, virker det som et af de mindst komplicerede kortspil at lære. Derfor vælger mange at kaste sig ud i det, når de for eksempel skal prøve at spille i Las Vegas eller online. Men det kan være meget sværere, end du tror.

Husk at stoppe med at spille, hvis du føler tendens til ikke at kunne styre spilletrangen længere.

Sådan spiller du Blackjack

Der findes i dag mange versioner af det populære kortspil. Her er en kort opsummering af reglerne for den klassiske version:

Hver spiller, samt dealeren, får udleveret 2 kort. Et af dealerens kort bliver lagt med billedsiden opad. Sådan kan spillerne lægge deres strategi.
Vil man nøjes med de kort, man har fået, vælger man Stand. Man siger altså nej til at få flere kort.

Vil man have flere kort, vælger man Hit, eller Hit Me. Det kan man gøre, indtil man er tilfreds, hvorefter man så melder Stand.

Du kan allerede være uheldig her og få et for højt kort således, at din score bliver højere end 21. I så fald har du tabt og melder Bust.

Da det gælder om at få tættest på 21, men ikke højere, gør man klogt i at stand så snart, man er tæt på. Men det kommer an på, hvor meget man tør gamble.

Blackjack for begyndere – lær termerne

Selvom reglerne umiddelbart virker simple, støder man på mange nye ord og termer, når man begynder at kaste sig ud i Blackjack. Her er en oversigt over nogle af dem:

  • Stand: Du er tilfreds med dine kort, og vil ikke have flere.
  • Hit: Du vil have flere kort
  • Double: Du behøver kun 1 kort mere for at vinde
  • Split: Dine første to kort har samme størrelse
  • Double Down: Du vælger et andet væddemål
  • Face Cards: Billedkort. Konge, dronning og knægt
  • Standing Hand: En score på 17

d den næste tid. Det er Bottom of FormBottom of Form